Wat?! Uit een rondgang onder 2647 ondernemers door ING blijkt dat 78% van de ondernemers hun administratie overzichtelijk maakt door middel van een excel sheet, map of schoenendoos.

Dit stelde ING op basis van een onderzoek uitgevoerd op LinkedIn en Twitter waar de bank de groep 5 vragen stelde.

Administratie kost ondernemers te veel tijd

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat ondernemers gevoelsmatig veel tijd besteden aan het bijhouden van de administratie. Dit volgens 62% van de ondervraagden dé taak waar ondernemers zich mee bezig houden en dit liever niet zouden doen.

In hoeverre wordt online boekhouden in dit overzicht meegenomen? Dat lijkt een beetje de vraag. Los daarvan kan je stellen dat (online) boekhouden en het bijwerken van de administratie bij uitstek de taak is waar ondernemers voor hun gevoel (te) veel tijd aan besteden.

Hulpmiddelen voor tijdsbesparing

Een van de hulpmiddelen hiervoor is natuurlijk verregaande digitalisering. Door factuurstromen geautomatiseerd te verwerken en facturen te digitaliseren door gebruik te maken van systemen die PEPPOL en UBL ondersteunen zal dit op de korte termijn al een lastenverlichting betekenen voor de ondernemer.

Door gebruik te maken van digitale factuurverwerking en slimme factuurverwerking software kan de ondernemer eindelijk afscheid nemen van de overvolle schoenendoos. Zijn schoenendoos zal plaats maken voor een online archief waar de ondernemer 24/7 toegang heeft tot al zijn documenten en geeft dit de kans om de stap te maken van overzicht naar inzicht.

Overige uitkomsten

Overige uitkomsten van de korte rondgang is dat 60% van de ondernemers het vooral belangrijk is dat zij vrij zijn of hun hart kunnen volgen. Geld verdienen is voor 40% van de ondernemers het belangrijkst.

Bijna de helft (45%) is niet bezig met de toekomst van het bedrijf. De prioriteit ligt vooral op vandaag. Een derde van de ondernemers zegt continu gefocust te zijn op de toekomst van de onderneming.

In onderstaande infographic worden de verschillende uitkomsten uiteengezet:ing-ondernemers-administratie-schoenendoos

 

Over Smartbooqing

Smartbooqing is de enige factuurverwerker die alle factuurstromen onafhankelijk van het document volautomatisch kan verwerken. Zo helpt Smartbooqing jou om een echte slag te slaan in automatische factuurverwerking en jouw administratie klaar te maken voor de toekomst.