SmartPeppolSmartPeppol

ONTGRENDEL het potentieel
van een volledig digitale
factuurstroom met Peppol
Ervaar naadloze en gestandaardiseerde cross-border elektronische berichtgeving binnen de Europese Unie met Peppol (Pan-European Public Procurement Online). Als gecertificeerd Peppol Access Point zorgt SmartPeppol voor de veilige uitwisseling van e-facturen via ons factureringsplatform.

Ontdek de voordelen van Peppol

Het Peppol-netwerk

Het Peppol-netwerk garandeert de veilige uitwisseling van UBL-facturen en zorgt voor de vertrouwelijkheid van gevoelige financiële gegevens tussen bedrijven en overheidsinstanties.

Gestandaardiseerde Interpretatie

Door het gebruik van het UBL-formaat worden documenten die via het Peppol-netwerk worden verzonden uniform geïnterpreteerd door alle softwaresystemen, waardoor geautomatiseerde factureringsprocessen mogelijk zijn. Bespaar tijd en verminder fouten, door handmatige verwerking van betalingsgegevens en andere informatie te elimineren.

Wat Peppol anders maakt dan andere netwerken

Open en ondersteund: In tegenstelling tot gesloten systemen zoals Ariba, Tungsten, Coupa of Tradeshift, heeft Peppol een open karakter en wordt het ondersteund door overheden en de EU. Peppol wordt steeds meer erkend als de internationale standaard, niet alleen binnen de EU maar ook wereldwijd in landen als Singapore, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en de Verenigde Staten.

De toekomst van Peppol: PINT voor internationale uitwisseling

Peppol BIS 3.0 standaardiseert belastingvereisten binnen de EU. Om interoperabele uitwisseling te vereenvoudigen en internationaal zakendoen eenvoudiger te maken, lost PINT (Peppol International Specifications) dynamisch landspecifieke uitbreidingen op.

De toekomst van Peppol: CTC en belastingaangiften

Peppol is geschikt voor doorlopende Transaction Controls (CTC) om belastingformaliteiten te stroomlijnen en te verbeteren. Naarmate meer landen deze Peppol-optie overnemen, evolueert het 4-hoeksmodel naar een 5-hoeksmodel.

SmartPeppol – Eenvoudig verzenden en ontvangen

SmartPeppol vereenvoudigt het factureringsproces voor zowel verzenders als ontvangers.

Verzenden

SmartPeppol levert automatisch facturen via Peppol wanneer dit mogelijk is, wat zorgt voor het hoogste niveau van digitalisering. In gevallen waar Peppol niet beschikbaar is, worden facturen per e-mail verzonden.

Ontvangen

Leveranciers kunnen eenvoudig jouw bedrijf op Peppol vinden en moeiteloos hun digitale facturen naar jou sturen.

Wat ons uniek maakt

Inzichtelijk administratieoverzicht

SmartPeppol biedt waardevolle inzichten in het digitalisatieniveau van jouw administratie en identificeert welke contacten op Peppol staan.

Voorrang bij levering

Uitgaande facturen worden automatisch eerst via Peppol gerouteerd, wat zorgt voor efficiënte digitale overdracht, met e-mail als secundaire optie.

Gratis onboarding

SmartPeppol biedt gratis onboarding voor zowel leveranciers als klanten, waardoor eenvoudige integratie met het Peppol-netwerk mogelijk is.

Wij integreren naadloos met

accounting
visma
twinfield
Accountview
AFAS
unit4
Snelstart
xreo