Al je digitale facturen moeiteloos verwerkt.

Smartbooqing is gecertificeerd partner van PEPPOL en expert in het verwerken van digitale UBL factuurstromen.

Wat is UBL nu eigenlijk?

UBL is een afkorting van Universal Business Language en is een standaard formaat dat wordt gebruikt voor digitale facturatie of e-facturatie tussen bedrijven. Het verwerken van facturen is volledig digitaal waardoor klassieke scan en herken overbodig wordt. Facturen worden in een .xml bestand naar Smartbooqing verzonden. Deze gecodeerde factuur is direct digitaal uit te lezen door Smartbooqing en wordt zonder OCR 100% automatisch verwerkt door onze slimme algoritmes.

Digitale facturatie met UBL ten opzichte van Scan en Herken

Het grote verschil tussen papieren en digitale facturen is dat voor de digitale factuurstroom geen klassieke Scan en Herken (OCR) oplossing nodig is. Doordat er geen Scan en Herken meer nodig is om UBL facturen te verwerken, kunnen facturen sneller worden verwerkt met een hoge kwaliteit. De UBL facturen worden gestuurd in een .xml formaat dat direct door Smartbooqing te verwerken is. Hierdoor wordt de foutmarge verder verkleind en worden ook de digitale facturen snel, efficient en consistent verwerkt. Net als een papieren factuur moet een digitale factuur nog steeds worden geboekt. Smartbooqing zorgt voor 100% volautomatische verwerking door onze unieke en zelfontwikkelde ICAP technologie.

Iphone img

Een PDF is toch ook een e-factuur?

Hoewel je een PDF niet via de post ontvangt maar via de digitale snelweg is een PDF geen e-factuur. Deze digitale factuur moet daarom op eenzelfde manier worden verwerkt als een traditionele papieren factuur, namelijk door middel van OCR. Smartbooqing is de enige partij in de markt die deze facturen 100% automatisch op regelniveau kan verwerken.

Een eFactuur lijkt in de basis eigenlijk helemaal niet op een factuur, maar meer op een stukje code. Deze code bevat alle informatie die je ook op de PDF factuur ziet, maar dan in een formaat dat  te begrijpen is door een computer. Hierdoor is OCR overbodig en kan de factuur direct worden verwerkt.

Hoe ziet een digitale UBL factuur er uit?

Een digitale factuur ziet er anders uit dan bijvoorbeeld een PDF bestand en wordt meegestuurd in XML formaat. Wanneer je deze opent lijkt deze vooral op een excel bestand vol met code. Dit digitale bestand bevat alle benodigde informatie met betrekking tot de factuur. Het grote verschil is dat een UBL factuur zonder OCR (Optical Character Recognition) gelezen kan worden en direct kan worden verwerkt door Smartbooqing. nodig

Hoe ziet een UBL eruit?
Smartbooqing is UBL ready

Smartbooqing is UBL Ready!

UBL Ready? Dat klinkt fantastisch! Maar wat betekent dat nu eigenlijk in de praktijk? UBL is een vervolg op de UBL Ketentest. Het UBL keurmerk houdt in dat wij als Smartbooqing de UBL Ketentest succesvol hebben doorlopen en daarmee UBL’s succesvol kunnen verwerken. We stimuleren het gebruik van e-facturatie door middel van UBL.